پرینتر چیست و چگونه کار می کند؟

پرینتر چیست

پرسش برخی کاربران کامپیوتر (رایانه) در مورد یکی از لوازم جانبی این باشد که پرینتر چیست و چگونه کار می کند؟ پرینتر (چاپگر) یکی از ملزومات بنیادین برای سازمانها، ارگانها، شرکت ها و موسسات و حتی منازل می باشد. تقریبا همگی کاربران نیاز به چاپ اسناد و توصایر و فایل های خود هستند. بنابراین چه قصد خرید چاپگر داشته باشید و چه بخواهید از آن استفاده کنید، در نتیجه هر کاربری که با پرینتر سر و کار داشته باشد، نیاز دارد اطلاعات کافی درمورد این دستگاه را کسب نماید تا به کاربران کمک کند که با نحوه کارکرد آنها آشنا شوند. 

پرینتر چیست؟

در این بخش به پرسش پرینتر چیست و چگونه کار می کند؟ می پردازیم. چاپگر یا (Printer : پرینتر) به عنوان یکی از لوازم جانبی کامپیوتر، به کاربر کمک می‌کند تا اسناد متنی یا تصویری که در کامپیوتر یا تلفن همراه ایجاد شده را بر روی کاغذ یا سطوح دیگر چاپ کند. و با توجه به کاربردهایی که در تجهیزات، خروجی های متفاوت رنگ چاپی و ساز و کار چاپ، طراحی و به تولید رسیده اند دارند. کاربران نیز بر اساس نوع کار و نیاز خود، پرینتر خود نظر خود را انتخاب می نمایند. 
مبنع تامین کننده رنگ پرینتر ها، قطعه ای به نام کارتریج می باشد، که در مقاله ای جداگانه بطور کامل به آن پرداخته شده است.
هم اکنون در بازار دو نوع پرینتر موجود است:

  • پرینترهای دو بعدی
  • پرینتر های سه بعدی

پرینتر های دو بعدی برای چاپ متن و گرافیک روی انواع کاغذ استفاده می شوند و دارای فناوری هایی در انواع گوناگونی هستند که عبارت اند از:

  • پرینتر ماتریس سوزنی
  • پرینتر جوهر افشان
  • پرینتر لیزری
  • پرینتر های حرارتی
  • پرینتر های لیبل زن (لیبل پرینت)
  • پرینتر کارت PVC
  • جت پرینت

پرینتر چگونه کار می کند؟

برای درک آنکه پرینتر چگونه کار می کند، ابتدا باید با بخش های تشکیل دهنده پرینتر آشنا شویم. امروزه بطور کلی می‌توان بخش های تشکیل دهنده پرینتر را به دو بخش تقسیم نموده:

  • الکترونیکی
  • مکانیکی

فایل های مورد نظر کاربر توسط کامپیوتر یا تلفن‌های همراه و سایر وسایلی که دارای نرم‌افزار سازگار با پرینتر می باشد، را به بخش الکترونیکی پرینتر ارسال و این بخش پس از تجزیه و تحلیل (تبدیل اطلاعات دیجیتال به آنالوگ) فرامین صادره دستور لازم را به سایر بخش‌ها منتقل می‌کند تا متن یا تصویر مورد نظر بر روی کاغذ یا هر بستر مناسب دیگری چاپ گردد.

بخش‌های الکترونیکی پرینتر

ابتدا باید به برد الکترونیکی منبع تغذیه یا پاور اشاره نمود که برق 220 ولت شهری را به ولتاژ مورد نیاز تبدیل و بین تمام قطعات تقسیم می نماید. اما اگر بخواهیم به مهمترین قطعات الکترونیکی یک پرینتر اشاره کنیم، باید بگوییم که پرینتر با استفاده از روش های اتصال کابل (LAN, USB, SERIAL) یا بی سیم (وایرلس)  به دستگاه یا دستگاه‌های مورد نظر متصل می‌شود. فارغ از نحوه اتصال، داده‌های ارسال شده از طریق کامپیوتر یا تلفن همراه به پرینتر پس از دریافت در حافظه دستگاه پرینتر در برد الکترونیکی فرمتر (FORMATTER) ذخیره و تحلیل می‌شوند. سپس این بخش، دستورهای لازم را به بخش‌های مکانیکی برای چاپ منتقل می‌کند.

بخش های‌ مکانیکی پرینتر

پس از صدور دستورهای لازم توسط فرمتر بخش کاغدکش (Pick up & Pad) که وظیفه ورود کاغذ به دستگاه را دارد، حرکت نموده و با چرخش، یک برگ کاغذ را از داخل سینی مخزن کاغذ به درون پرینتر هدایت می‌کند. سپس با توجه به نوع فناوری  چاپ، اطلاعات ارسال شده به قطعه مربوطه مواد مصرفی چاپی (تونر ، جوهر) کاغذ منتقل می‌شود و روند چاپ انجام می گردد تا کاغذ از دستگاه پرینتر خارج گردد.

پرینتر چند کاره (Multi Function) چگونه کار می کند ؟

در اماکن اداری به دلیل کمبود فضا وجود یک پرینتر چند کاره گزینه بسیار مناسبی می باشد. که به شکل سه کاره (پرینتر، اسکنر، کپی) و چهار کاره (پرینتر، اسکنر، کپی، فکس) طراحی شده اند.

مقالات مرتبط
منابع
سبد خرید
پیمایش به بالا